Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs Tel.: +36204685091 Email: balazsmagosi@gmail.com

Magosi Balázs Víz gáz és fűtésszerelő vállalkozó Budapesten és Érden.

Vízszerelés és Csatornaszerelés Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Víz és csatornahálózat szerelés és épületgépészeti kivitelezés Budapest egész területén. Víz, gáz, fűtés szerelő vállalkozásom vállalja gazdasági létesítmények és lakóépületek mindenre kiterjedő és teljes körű épületgépészeti szerelését garanciával.

Vízszereléssel és csatornaszereléssel kapcsolatos tevékenységi körök:

 • Panellakások, lakótelepi lakások teljes körű víz és szennyvízcsatorna szerelése, valamint teljes felújítása.
 • Belvárosi lakások és társasházi lakások teljes körű víz és szennyvíz hálózat szerelése és 100%-os felújítása.
 • Családi házak és kertes házak víz és szennyvíz hálózat szerelése és teljes körű felújítása.
 • Gazdasági tevékenységet folytató épületek vízhálózat és szennyvíz hálózat szerelése és teljes felújítása.
 • Épületek vízcsőhálózatának szakszerű téliesítése.
 • Vízlágyító berendezések telepítése.
 • Vizes berendezések cseréje (csaptelepek, bojler, WC, mosdó stb..).
 • Komplett tervdokumentálási ügyintézés (társtervező bevonásával).
 • Fürdőszobák felújítása.
 • Komplett vízvezetéki rendszer kiépítése.
 • Komplett csatornarendszer kiépítése.
 • Meglévő vízcső és csatornahálózat átalakítása.

Az elavult épületgépészeti víz és szennyvízrendszer felújítása és a felújításának a szükségessége:

Minden lakásnak, épületnek és családi háznak fontos és nélkülözhetetlen, valamint szerves részét képezi az épületgépészeti víz és lefolyórendszer. Az emberek komfort és higiéniai igényének növekedésével egyre szaporodnak a víz-berendezési tárgyak az épületekben. Csak gondoljuk végig, hogy egy átlagos otthonban is mára mennyire megnövekedett a számuk az olyan szerelvényeknek és a kényelmi elektromos szerkezeteknek, melyek közvetlenül vagy közvetve, de csatlakoznak a vízellátó közműhálózathoz és a csatornahálózathoz.

Minden lakóépületben számos víz-berendezési tárgy van beépítve. A WC, mosdókagyló, fürdőkád a napi személyes higiénia fontos részre. De legalább ennyire fontos a mosógép és a mosogatógép csatlakoztatása a csatorna és vízcső hálózathoz.
Melyik otthon tudná nélkülözni manapság a fürdőkádat vagy a WC-t? De a mindennapi élet nélkülözhetetlen részévé vált a mosógép és mosogatógép is.

A napi és személyes higiénia szerves része a mosdó, a fürdőkád vagy zuhanyzótálca, de sok esetben kerül kiépítésre WC-berendezés mellé bidé vagy piszoár is. Nem csak a mindennapi higiénia alapja a tiszta víz. Vannak olyan elektromos szerkezetek melyek működtetéséhez biztosítani kell a szakszerű hidraulikus csatlakozási lehetőséget. Ilyen szerkezet a mosógép és a mosogatógép is. Ezeket a háztartási gépeket nem csak az elektromos hálózatához kell csatlakoztatni, hanem az épület víz és szennyvízelvezető rendszeréhez is.

Miért szükséges az elavult víz és szennyvízvezeték hálózatot felújítani?

Egy kényelmes otthonnak az egyik alappillére a szakszerű és hatékonyan működő vízcső és szennyvízelvezető hálózat. A mai modern felhasználói igényeket az évtizedekkel ezelőtti csőhálózatok már nem tudják kielégíteni. Általában problémát jelent az aktuális kiállások helye és száma, és a vízcsőhálózat általános rossz műszaki állapota. Az elvárásoknak megfelelő szintet csak a teljes felújítással lehet elérni. Amennyiben döntés születik egy lakás vagy kertes ház felújításáról a lefolyócső és a vízcső hálózat sem maradhat érintetlenül. A 20-30-40-50 vagy akár még régebben alkalmazott szerelési, csőkötési technológiák és anyag technológiák egyszerűen köszönőviszonyban sincsenek a manapság felhasználható és korszerű anyagokkal, eszközökkel. Ezeknek a reménytelenül elavult és régi víz és szennyvízcső hálózatoknak köszönhető számtalan kisebb-nagyobb csőtörés is.

Víz-berendezési tárgyak bekötése. WC, mosdókagyló, fürdőkád, mosogató tálca, mosogatógép, mosógép bekötése a szennyvízhálózatra és vízhálózatra, illetve a használati meleg vízhálózatra. A meleg víz előállítását elektromos bojler biztosítja.
A vízcső, meleg vízcső és a szennyvizet elvezető cső összetett hálózatot alkotnak, és minden lakásnak, családi háznak és épületnek fontos részét képezik.

Használati meleg víz elvezetése: Ha nem a távhő szolgáltató adja a használati meleg vizet, akkor elektromos vagy gázüzemű készülék állítja elő, amit csatlakoztatni kell az épület vízcső hálózatához. De akár távhőszolgáltató, akár hőtermelő készülék állítja elő a meleg vizet, azt el kell juttatni a zuhanyzó, fürdőkád, mosdókagyló és mosogató csaptelepeihez, és vannak esetek amikor a mosogatógéphez is. Függetlenül az energia hordozó fajtájától vagy a meleg víz előállításának a módjától és attól, hogy milyen víz-berendezési tárgyhoz van a meleg víz elvezetve, a szabályos és időtálló csatlakozások és cső elvezetések elengedhetetlenek.

Vízcső és lefolyócső rendszer megtervezése: Ezek az eszközök, szerelvények rendszerint a fürdőszobában és a konyhában koncentrálódnak össze. Ezért ezeknek a helységeknek vízcső és csatornahálózat megtervezésére és kialakítására mindig különös hangsúlyt kell fektetni. Pontosan meg kell határozni a meleg és hideg vízcső, valamint a lefolyócső kiállásoknak a helyét. Természetesen minden esetben segítséget nyújtunk az optimális elrendezés kialakításában. A több évtizedes vízvezeték szerelői tapasztalat és rutin garancia az optimális kialakításra.

Szakvállalkozó megbízása és minőségi anyagok alkalmazása: A víz és lefolyócső rendszer újjáépítésének az esetében kulcsfontosságú a minőségi és tartós, valamint legális forrásból származó anyagok alkalmazása. A kétes eredetű és minőségű anyagok beépítése reális veszélyét hordozza a csőtörésnek. Ki az, aki a frissen felújított otthonában vízcső vagy szennyvízcső töréssel akar szembesülni. Egy felújítás utáni utólagos javítás és helyreállítás mindig jelentős összeget emészt fel, nem beszélve a vélhetően keletkezett vízkárról. Továbbá nem csak a vízcső és szennyvízcső hálózat kiépítése, hanem a víz-berendezési tárgyaknak telepítése és bekötése is szakértelmet kíván meg. Olyan szakértelmet, ami bőven túlmutat egy házilagos kivitelezésen.