Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs Tel.: +36204685091 Email: balazsmagosi@gmail.com

Magosi Balázs Víz gáz és fűtésszerelő vállalkozó Budapesten és Érden.

Fűtéscső hálózat, hőtermelő készülék és a radiátorok tisztán tartása mágneses iszapleválasztó beépítésével.

Központi fűtés kialakítása jelentős összegeket emészthet fel. A központi hőtermelő készülékek drága elemei a fűtési rendszernek, a professzionális kazánok árcéduláján akár 7 számjegyű összeg is szerepelhet. De nem szabad lebecsülni a fűtési rendszer további elemeit sem az ár tekintetében. A fűtéscső hálózat és a radiátorok bekerülési költsége szintén komoly tételt jelenthet. Ezért teljesen érthető, hogy az új vagy a teljesen felújított fűtési rendszerét a magrendelő hosszú ideig, és maximális hatékonysággal és csak a szükséges, karbantartás jellegű fűtésszerelői beavatkozás mellett szeretné használni. A fűtési rendszerek tisztán tartása kiemelt fontossággal bír. A központi fűtő rendszerek megbontásának a leggyakoribb oka a vízben lévő iszap, rozsdás lerakodások, mikró törmelékek és egyéb szennyeződések eltávolítása, átmosása. A rendszer tisztán tartása legegyszerűbben és gazdaságosan a mágneses iszapleválasztók alkalmazásával oldható meg.

Milyen konkrét előnyökkel jár a mágneses iszapleválasztó beépítése?

  • Beépítésével nem csak az üzemeltetési költségek tarthatóak alacsony szinten, de az esetleges szervizelések száma is nagymértékben csökkenthető.
  • Alkalmazásával megelőzhetőké válnak a rendszerben létrejövő káros lerakódások és eltömődések.
  • A korszerű iszapleválasztók gyorsan és könnyen tisztíthatóak az egység szétszerelése nélkül is.
  • Nagymértékben megnövekedik a teljes rendszer üzembiztonságát.
A képen egy központi fűtés rendszer látható. A fűtési rendszer visszatérő ágában egy mágneses iszapleválasztó van beépítve.
1. Kazán belépő csonkja. 2. Mágneses iszapleválasztó. 3. Fűtési előremenő cső. 4. Fűtési visszatérő cső. 5. Szennyeződések a fűtéscső rendszerben és a radiátorban.

Miért szükséges az iszaplevélaszó beépítése a fűtésrendszerbe?

Nagyon fontos a szennyeződések eltávolítása a fűtés rendszerből, és ez a készülék pontosan ezt tesz. A lerakódások komoly és költséges problémákat okozhatnak. És nem csak a központi hőtermelő készülékek élettartamát csökkenthetik, de a fűtés hatékonyságát is drámaian leronthatják. Ugyanis a különböző lerakódások a fűtéscsövek belső falán, és a radiátorok belsejében, valamint a kazán hőcserélőjében biztosan többlet energiafelhasználást fog jelenteni, az azonos hőmérséklet szint fenn tartásához. A keringető szivattyúnak sem tesz jót az üledék és az iszap. A lerakódások befolyásolják a működését, és a névleges értékei romlanak és végül a meghibásodását okozzák. Ezek a problémák idővel biztosan magasabb üzemeltetési és szervizelési költséget fognak jelenteni az üzemeltető számára. Az iszapleválasztó készülékek fűtésrendszerbe történő bekötésével könnyedén megelőzhetők a költséges problémák. Segítségével a rendszert szennyező mágnesezhető, illetve a nem mágnesezhető anyagok, melyek az iszaposodást és lerakodásokat okozzák kiszűrhetők és könnyen eltávolíthatók.

Szintén probléma adódhat abban az esetben, ha régi fűtéscső és radiátor rendszerben, egy teljesen új készülék kerül bekötésre. A rendszer átmosása és iszapleválasztó beépítése nélkül, jelentős mértékben csökken fog az új kazán éltartama. És szinte garantálható, hogy rövid időn belül tapasztalható lesz a fűtés hatékonyságának romlása is.