Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés
Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs víz, gáz és fűtésszerelő +36204685091

Diósdi ikerház gázszerelése: Általános érvényű feladatok:

Megrendelői feladat: kettő db. Szerződés megkötése.

  • első, az elosztói engedélyessel (csatlakozási szerződés) Az elosztói engedélyes az a szolgáltató, aki illetékes a település gázhálózatának műszaki üzemeltetéséért, kiépítéséért.
  • második, azt az Nemzeti Közmű Szolgáltatóval kell megkötni ez az egyetemes gázszerződés. Ez a gázvételezésre szól.

Az országon belüli szolgáltatóknál az eljárás abban változhat, hogy az egyetemes gázszerződést van ahol a műszaki átadás előtt kell megkötni pl. EON terület, míg a TIGÁZ területen a műszaki átadás után kéri.

Ezt a kivitelezést azért osztom meg, mert úgy látom, hogy erről a témáról több valótlan információ kering. Mégpedig a gázvezeték oldalfali hőszigetelésbe való süllyesztése lehetséges vagy sem.

IGEN LEHETSÉGES!!!

Megfelelő műszaki előírások megtartásával. A besüllyesztést a gázterven fel kell tüntetni. A besüllyesztés nyomvonalán egy hornyot kell képezni a szigetelésből. Ez általában úgy alakul ki, hogy a vezetéket olyan elállással szereljük a még szigeteletlen falra, hogy a cső alá is lehessen szigetelést tenni. És a vezeték mellé úgy kerüljön a szigetelés, hogy annak a síkja kijjebb legyen a faltól, mint a cső első palástja.

Példa számokkal: Mondjuk, 15 cm-es hőszigetelés kerül az épületre, az a ragasztóval és a színező anyaggal várhatóan 18 cm. Akkor a gázvezeték közepe legyen 12 cm. Így a külső palást 13.5 cm –re lesz a falsíktól egy 22 mm-es gázvezeték esetében. Így a gázcső alá be lehet szabni még hőszigetelést. Alá bekerülhet 8-10 cm hőszigetelés mellé pedig 16-18 cm. Az így keletkezett „hornyot” nem szabad betölteni. Szabadon kell hagyni oly módon, hogy csak a külső dryvit háló és a szín takarhatja el. A horonyba a terv szerinti kiosztásban el kell helyezni szellőző nyílásokat. A keletkezett hornyot belülről ki kell kenni, hogy az esetleges gázszivárgás ne az épület felé és a hőszigetelés között minden irányba terjedjen, hanem csak a szellőző nyílásokon keresztül a szabadba. Ami ott érezhetővé és beazonosíthatóvá válik. Ennél a kivitelezési eljárásnál a gázvezeték nem látszik a falon de a szellőző nyílások igen.

Ennél az építkezésnél az egyik tulajdonos szerette volna eltüntetni a gázvezetéket a másik tulajdonos a látható, falsíkon kívüli szerelést választotta.


Copyright © 2020. All Rights Reserved.