Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs Tel.: +36204685091 Email: balazsmagosi@gmail.com

Magosi Balázs Víz gáz és fűtésszerelő vállalkozó Budapesten és Érden.

Gázvezeték egy mérőről két mérősre bővítése, dupla gázmérő egy családi házhoz.

Családi ház, két önálló lakrészre van kialakítva. Mindkét lakórésznek saját fűtési rendszere van. A gázáremelés elött az egy gázmérő nem volt probléma. Mivel mi alakítottuk ki a ráépítés gépészeti rendszerét, ezért tisztában voltam a helyi igényekkel, műszaki állapotokkal.

A tetőtér beépítésénél úgy oldottuk meg a megnövekedett gázigény kielégítését, hogy a meglévő egy darab gázórát, megfelelő dokumentálási eljárással legalizálva, 4m3/óra kapacitású mérőt 6m3/órára váltottuk ki. Ez a megoldás akkor tökéletes volt. Viszont az áremelések további lépéseket kívántak. Egyébként az áremeléstől függetlenül is, műszakilag és a további pontos költségek elszámolására is tökéletes megoldás, ha minden energiafelhasználást, külön-külön tudunk mérni.

A munkát itt is a tervezési eljárással kezdtük, miután elkészült a gázterv jöhetett a kivitelezés. A kivitelezés elött a meglévő gázmérőt a helyi szolgáltatóval le kell szereltetni és ideiglenesen elvitetni. A meglévő, maradó mérőkötést is alakítani kellett a mai előírásoknak megfelelően. Az elzárót pedig zárt házasra cserélni.

A munka ideje alatt a műszaki átadásig, nem lesz gáz az ingatlanban!

Az új mérőkötés kikerült az épület hátsó homlokzatára, egy a forgalomban kapható, zártházas mérőhely került telepítésre. A kiépítendő mért oldali gázvezeték rézből készült, préskötéses technológiával. A méretlen oldal acélból, szintén préskötéses technológiával, így a jó állapotban lévő homlokzatot maximálisan meg tudtuk védeni. Nem szennyeződött a hegesztéssel.

A kiépített új vezeték, ahol lehetett a külső homlokzatra került, egyébként bent a lakásban futott. Nagyon fontos kritérium, ha a mérőt kint helyezzük el (ez egy két szintes ház) akkor nem mehet keresztül az újonnan épült mért oldali gázcső az alsó lakáson keresztül! Csak a méretlen vezetékkel lehet átmenni másik lakáson. Az elkészült munkát, a már kész gáztervvel, kéményseprő szakvéleménnyel vagy éves felülvizsgálati jegyzőkönyvvel és az EPH jegyzőkönyvvel együtt kell bejelenteni az helyi elosztói engedélyes felé. Ott a műszaki ellenőr értesíti a kivitelezőt a műszaki átvétel (meo) időpontjáról. Amennyiben ez sikeres, utána a műszaki ellenőr intézi a mérők felszerelését, nem ő szereli fel, ő lejelenti a területileg illetékes üzem felé, és onnan jönnek ki a szakemberek a mérő felszerelésére. A sikeres műszaki átvétel után a tulajdonosnak még be kell mennie a területi szolgáltatóhoz szerződést kötni. Tehát egy szerződés a munka kezdése elött, hogy megigényelje a gázt, a második szerződés pedig a meo után. Az új gázórára új csatlakozási és fogyasztói szerződést kell kötni.