Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs Tel.: +36204685091 Email: balazsmagosi@gmail.com

Magosi Balázs Víz gáz és fűtésszerelő vállalkozó Budapesten és Érden.

Gázszerelés Budapesten és Érd vonzáskörzetében.

Gázszerelés és épületgépészeti kivitelezés Budapest egész területén. Víz, gáz és fűtés szerelő vállalkozásom vállalja gazdasági létesítmények és lakóépületek mindenre kiterjedő és teljes körű épületgépészeti szerelését garanciával.

Gázszereléssel kapcsolatos tevékenységi körök:

 • Komplett tervdokumentálási ügyintézés (társtervező bevonásával).
 • Műszaki eljárás, egyeztetés a gázszolgáltatónál (területileg illetékes gázművek).
 • Panellakások, lakótelepi lakások gázhálózatainak szerelése és teljes felújítása, engedélyes átalakítása.
 • Belvárosi és társasházi lakások gázhálózatainak szerelése és teljes felújítása jóváhagyott gázterv alapján.
 • Családi házak és kertes házak elavult gázhálózatainak szerelése és teljes felújítása, engedélyes átalakítása jóváhagyott gázterv alapján.
 • Gazdasági tevékenységet folytató épületek üzlethelyiségek gázcsőrendszereinek felújítása.
 • Gázcső áthelyezése, nyomvonal megváltoztatása, gázcső megszüntetése.
 • Gázmérő (gázóra) berendezés kialakítása és szabványosítása, illetve a gázmérő áthelyezése.
 • Visszakapcsoláshoz gázvezeték nyomáspróbája, gázszolgáltatói átadással.
 • Szabálytalan gázszerelések rendbe tétele a hatályos előírásoknak megfelelően. Ennek dokumentálása a gázszolgáltató felé.
 • Gáz teljesítménybővítés (gázkapacitás növelés) igénylése.
 • Gáz műszaki átadás átvétel (elkészült gázszerelés átadása, Gáz MEO) lebonyolítása.
 • Gázüzemű hőtermelő készülékek (cirkók, kazánok, vízmelegítők) telepítése és cseréje.
 • Egyszerűsített gázkészülék csere, teljes dokumentálással.
 • Gázszereléshez szükséges egyéb társvállalkozók bevonása (pl.: kéményes, EPH, szakszervizes stb..)
 • Kivitelezés leszervezése, dokumentálási folyamat kézben tartása.
 • Műszaki tanácsadás helyszíni szemlével.

A lakások, családi házak, üzlethelyiségek, épületek túlnyomó többsége csatlakozik a gázközmű hálózathoz. Ez nem csoda, hiszen az egyik legfontosabb és a legelterjedtebb fosszilis energia hordozónk a földgáz. Sokoldalúan felhasználható ez az energia hordozó. A gázfogyasztó berendezések segítségével könnyen hővé alakítható bármilyen célra. Hideg napokon lakásunk házunk fűtését a mai korszerű földgázzal üzemelő központi fűtő berendezéssel, gázkazánnal vagy gázkonvektorokkal tisztán és hatékonyan biztosíthatjuk. De nem csak fűtési célokra alkalmazzuk. Az olyan gázüzemű meleg víz készítő berendezések segítségével mint a átfolyós vízmelegítő vagy a hőtárolós gázbojler, könnyedén előállítható a használati meleg víz.

A képen olyan tipikus gázkészülékek láthatóak melyek szinte mindegyik olyan épületben megtalálhatóak, melyek csatlakoznak a közcélú gázvezeték hálózathoz. Ilyen készülék a gázbojler, átfolyós vízmelegítő, gáztűzhely és a gázüzemű hőtermelő készülékek.
A földgáz nem csak az épületek fűtésére alkalmazható. A hőtárolós vízmelegítők és tűzhelyek gázüzemű verziói, kiváló alternatívát nyújtanak az elektromos kivitelekkel szemben.

A konyhából sem hiányozhat. A gáztűzhely és a gázsütő is szintén a földgázt alakítják át hővé az ételek elkészítéséhez és felmelegítéséhez. Látható mennyire hasznos és nélkülözhetetlen energia hordozóvá vált a modern ember számára a földgáz. Sajnos van egy sötétebb oldala is amiről ritkábban esik szó. Jellegéből adódóan rendkívül tűzveszélyes és ha nagy koncentrációban gyűlik össze robbanás veszélyes. Sokan hajlamosak megfeledkezni mindennapi gázhasználat reális veszélyeiről, esetleg ezek a veszélyeket alá becsülik. Természetesen nyugodtan kijelenthető az, hogy a földgáz biztonságos energia hordozó, de biztonságos használatnak vannak feltételei. A gázfogyasztó készülékek rendszeres karbantartására mindig kiemelt fontosságú tényező a gázbiztonság szempontjából. De szintén figyelmet kell szentelni a gázvezetékek a csatlakozások általános műszaki állapotára is.

Bármilyen célra is használjuk fel a földgázt, rendkívüli fontossággal bír a gázfogyasztó berendezéshez történő szakszerű gázcső elvezetés, illetve a földgázt használó készülékek szakszerű és időt álló csatlakoztatása a gázcsonkhoz. Tudomásul kell venni, hogy a házilagos gázszerelés rendkívüli veszélyeket hordoz magában. Az engedély nélküli átalakítások nem csak veszélyesek, de jogszabályba és törvénybe ütköző cselekmények is. Legyen szó fogyasztó megszüntetésérő, új fogyasztó telepítéséről vagy a felhasználói gázvezeték rendszeren történő bármilyen beavatkozásról, minden esetben gázszolgáltatónál regisztrált, szakképzett és engedéllyel rendelkező gázszerelő szakembert kell megbízni a feladattal. A regisztrált gázszerelők szakmailag és a rendeletek tekintetében is naprakészek.

Gázvezeték rendszerek felújításának a szükségessége:

Lakás vagy családi ház felújításakor sok esetben hozzá kell nyúlni a meglévő gázvezeték hálózathoz. Ingatlan teljes felújításának az esetében rendszerint új gázfogyasztók kerülnek beépítésre, vagy meglévők lesznek áthelyezve, korszerűsítve, vagy éppen ellenkezőleg, meg lesznek szüntetve. De fontos szempont a gázvezetékrendszer általános műszaki állapota is. Idősebb ingatlanok gázvezeték rendszereit, nem ritkán teljes egészében ki kell cserélni. A menetes cső csatlakozások és a teljesen kiszáradt kenderkócos tömítések kifejezetten veszélyesek mondhatók. Sok esetben tapasztalhatók korróziós problémák, és olyan fizikai behatások és sérülések melyek szükségessé tehetik a felhasználói gázvezeték hálózat 100%-os cseréjét. A ma alkalmazott anyagok biztonságtechnikai és tartóssági szempontból sokkal megbízhatóbbak, mint a régiek. Már csak ezért is érdemes egy lakás vagy kertes ház teljes felújítása során a gázcsőrendszert is cserélni. A mostani gázrendszereknek a kivitelezése és szerelése szigorú, és megkerülhetetlen szabályok szerint történik. Ezek a szabályok és a szakszerű kivitelezés, valamint a jó minőségű anyagok beépítése garatalja az épület több évtizedes precíz és gondtalan biztonságos gázellátását.

Új gázcsőhálózat kiépítése, meglévő módosítása felújítása:

Az új gázcsőhálózat kiépítésekor az elsődleges szempont mindig az élet és vagyonbiztonság. Ezt csak úgy lehet biztosítani, hogy az új gázrendszer terve és kiépítése az aktuális szabványoknak és rendeleteknek megfelelően történik. Fontos megemlíteni, hogy a gázrendszer teljes és részleges cseréje is tervköteles. Abban az esetben is, ha új nyomvonalon lesz a gázcső elvezetve és akkor is szükséges a gázterv, ha az eredeti nyomvonal megmarad. Az átalakítások során pontosan meg kell határozni a gázfogyasztó készülékek helyét és azt, hogy milyen módon használja fel készülék a földgázt. Nem csak a gáz hozzávezetést kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy a készülék a helyiség levegőjét használja, vagy zárt égesterű. Például a gáztűzhelyek és átfolyós vízmelegítők esetében is gondoskodni kell megfelelő légutánpótlásról, és a zárt égesterű gázkészülékek esetében a szabványos füstgáz elvezetésről. A biztonságos földgáz használat alapfeltétele, hogy a gázrendszer minden eleme a szabványok szerint, szakszerűen és időtállóan legyen átadva megrendelőnek.