Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés
Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs víz, gáz és fűtésszerelő +36204685091

Gázszerelés Tinnyén: Általános érvényű feladatok:

Megrendelői feladat: kettő db. Szerződés megkötése.

  • első, az elosztói engedélyessel (csatlakozási szerződés) Az elosztói engedélyes az a szolgáltató, aki illetékes a település gázhálózatának műszaki üzemeltetéséért, kiépítéséért.
  • második, azt az Nemzeti Közmű Szolgáltatóval kell megkötni ez az egyetemes gázszerződés. Ez a gázvételezésre szól.

Az országon belüli szolgáltatóknál az eljárás abban változhat, hogy az egyetemes gázszerződést van ahol a műszaki átadás előtt kell megkötni pl. EON terület, míg a TIGÁZ területen a műszaki átadás után kéri.

A jóváhagyott gázterv átvétele után indultak a munkálatok. A Megrendelő az oldalfalon szerelt vezetéki kialakítást választotta. Mert az épület melletti sávban, a későbbiekben még több elképzelést is szeretne megvalósítani. Nem akarták, hogy a földbe fektettet gázvezeték nyomvonala, befolyásolja a későbbi földmunkákat.

Az előkerti mérő és nyomásszabályzó állomás a telekhatártól 1 m-en belül került telepítésre.

Onnan a vezeték földárokba fektetve ment fel az épület elülső faláig, majd onnan falra szerelve félkemény rézcsővel a cirkóig. Présidomos Viega rendszerrel kiegészítve. Az oldalfali megfogatások gumibetétes bilincsekkel készültek.

A szükséges földárok kiásása gépi erővel történt. A földi kpe vezeték és a rézvezeték összekötése egy speciális idom segítségével lehetséges.

Az elkészült gázvezetéket két lépcsőben nyomáspróbáztuk, az első a készülék kizárásával 1 bar nyomáson történik. Ha ez rendben van akkor a második próba a készülék rányitásával 150 mbar-on folytatódik. Vízoszlopos mérőeszközzel. Az 1 bar-nál azért kell kizárni a készüléket/keket mert tönkre megy a nagy nyomástól. A sikeres nyomáspróba után megvártam a kéményes és az EPH jegyzőkönyveket, majd azokkal és a szerelői nyilatkozattal bementem a Diósdi TIGÁZ üzemegységébe és kértem egy időpontot a műszaki átadásra. Az egyeztetett időpontra kijött a „meos” leellenőrizte az elkészült kivitelezést és kiállította a műszaki jegyzőkönyvet. Ezt az e-naplós építkezéseknél az e- naplóba is fel kell tölteni. A használatba vételi eljárásnál is ellenőrzi az illetékes hivatal.

Fényképek a tinnyei gázszerelői munkálatokról:


Copyright © 2020. All Rights Reserved.