Vízszerelés Gázszerelés Fűtésszerelés Budapest és Érd vonzáskörzetében.

Magosi Balázs Tel.: +36204685091 Email: balazsmagosi@gmail.com

Magosi Balázs Víz gáz és fűtésszerelő vállalkozó Budapesten és Érden.

Fűtésszerelés Budapesten és Érd vonzáskörzetében.

Fűtésszerelés, fűtés korszerűsítés és épületgépészeti kivitelezés Budapest egész területén. Víz, gáz és fűtés szerelő vállalkozásom vállalja gazdasági létesítmények és lakóépületek mindenre kiterjedő és teljes körű épületgépészeti szerelését garanciával.

Fűtésszereléssel és fűtésszerelői kivitelezéssel kapcsolatos tevékenységi körök:

 • Társasházi és belvárosi lakások, családi házak fűtésrendszereinek kiépítése és korszerűsítése.
 • Üzlethelyiségek gazdasági létesítmények fűtésrendszereinek kiépítése és korszerűsítése.
 • Szilárd tüzelésű kazán, vegyes tüzelésű kazán cseréje, valamint bekötése az épület fűtéscső hálózatára.
 • Gázüzemű kazánok (álló kondenzációs gázkazán, kombi gázkazán, fűtő és tárolós gázkazán) cseréje, valamint bekötése az épület fűtéscső rendszerére.
 • Belvárosi és társasházi lakások, kertes házak központi fűtés rendszereinek teljes körű kiépítése és korszerűsítése.
 • Radiátorok (öntöttvas radiátor, lapradiátor, acéllemez radiátor) telepítése áthelyezés és cseréje.
 • Teljes fűtésirendszer vegyszeres átmosása.
 • Fűtésrendszer keringtető szivattyú beépítése és cseréje.
 • Hőcserélő beépítése és cseréje.
 • Törölköző szárítós radiátor telepítése.
 • Épületek fűtéscső rendszerének szakszerű légtelenítése és állapotellenőrzése.
 • Padlófűtés és falfűtés rendszerek szakszerű kialakítása és tervezése.
 • Mágneses iszapleválasztó cseréje, új készülék bekötése a fűtéscső hálózatba.
 • Elavult rosszul üzemelő fűtésirendszerek energiatakarékossá, hatékonnyá tétele.
 • Rosszul vezérelt fűtésrendszerek komfortossá „varázsolása”.

Miért nélkülözhetetlen része minden lakóépületnek és épületnek a fűtési rendszer:

A hideg elleni védekezés végig kísérte az emberiség teljes fejlődésének az útját. Már az ősembereknek is az egyik legnagyobb ellensége a hideg volt, rendkívüli fontossággal bírt számára a meleg levegő előállítása. A hő előállításának a jelentősége semmit sem változott, a jelen korban is kiemelt fontosságú, mindössze a meleg levegő előállításának a módszere és technikai színvonala változott meg gyökeresen. Hasonlóan sok országhoz, Magyarországon is széles skálán elterülő hőmérsékleti viszonyok uralkodnak. Országunk földrajzi, meteorológiai helyzetének, és az egymást követő négy évszaknak köszönhetően, az év jelentős részében szükséges az épületek megbízható fűtéséről gondoskodni. Az őszi, téli és kora tavaszi időszakban egyetlen otthon sem nélkülözheti a meleg nyújtotta komfortot és biztonságérzetet. Az országban kiterjed gázellátó rendszer üzemel ezért népszerű a földgáz fűtési célokra történő felhasználása. Ilyen hőtermelő készülék a kondenzációs gázkazán, kombi gázkazán, és a tárolós gázkazánok.

A képen három központi fűtőkészülék látható. Az első fűtőkeszülék kondenzációs gázkazán. A második kazán elektromossággal működik (elektromos kazán). Ha harmadik vegyelemzésű kazán. Magyarországon ezek a legelterjedtebb központi fűtőkészülékek.
Mind a három típusú központi fűtőkészülék mellett szolnak érvek és ellenérvek. Függetlenül attól, hogy az épület fűtését elektromos kazán, gázkazán vagy vegyes tüzelésű kazán biztosítja, a hatékony és gazdaságos üzemeltetés, csak szakszerűen kialakított fűtési hálózatban lehetséges.

És nem szabad megfeledkeznünk az örök klasszikusról a gázkonvektorokról sem, mert még rengeteg lakóépületben és lakásban teljesítenek szolgálatot, és a mai napig gyártják. Általánosságban elmondható, hogy a gáz hőtermelő készülékekkel tisztán, hatékonyan és a legegyszerűbben állítható elő a fűtéshez szükséges hőmennyiség. Természetesen energia hordozó szempontjából jelenleg is több megoldás közül választhat a megrendelő. A teljesség igénye nélkül hővé lehet alakítani a villamosenergiát, a szenet, a tűzifát és a szénszármazékokat. Az viszont bátran kijelenthető, hogy a mai korszerű központi fűtés rendszerek hatásfoka és hatékonysága össze sem hasonlítható a néhány évtizeddel ezelőtti megoldásokkal, függetlenül az energiahordozó típusától.

Hőtermelő készülékek bekötése és csoportosítása energia hordozó szerint:

A hőfejlesztő szerkezetek, fűtési megoldásosok és fűtési rendszerek az épületgépészet legdinamikusabban fejlődő ágazata. Számtalan fejlesztés mozgató rugója az az, hogy minél hatékonyabban történjen meg az energiahordozó hővé való átalakítása. Ez a fűtés és gázszerelőket is folyamatosan új kihívásokkal és technológiákkal szembesíti. Ezért a fűrészszerelő szakma résztvevői a versenyképességüket a fejlődés folyamatos nyomon követésével tudják megőrizni.

Vegyes tüzelésű kazán: népszerű megoldás még mindig az alkalmazása. Ezek a hőtermelő készülékek rendszerint tűzifával és-vagy szénnel üzemelnek. A vegyes tüzelésű kazán számos előnnyel és sajnos hátránnyal is rendelkezik. Legfőbb előnye, hogy a megrendelő függetleníteni tudja magát a gázszolgáltatótól és nincs ráhatással egy esetleges gázszolgáltatás kis esés sem. Viszont a maga a fűtés elindítása (kazán begyújtása) időigényes és piszkos folyamat, és megfelelő mennyiségű tűzi-anyagról mindig gondoskodni kell.

Távhő szolgáltatás: Jellemzően a városok társas házaiban érhető el. Kifejezetten kényelmi módon van a lakás felütve mert a hőenergia központilag van előállítva, valamint eljuttatva a felhasználóhoz. Bár a szolgáltatás elindítása és leállítása is központosítottan történik. Szerencsére a fűtés szabályozására van lehetőség.

Elektromos kazán: Központi fűtés kialakítható elektromos kazánnal is. Ebben az esetben a villamos áram felhasználásával van a hő előállítva. Mellette szól, hogy a helyszínen nincs káros anyag kibocsájtás, ezért nincs szükség füstgáz elvezetésre, és a villamos energia csaknem teljes egészében hővé alakítható. Ezek ellenére csak a korszerű és kifejezetten energia hatékony otthonok esetében ajánlott az elektromos központi fűtés kiépítése.

De bármelyik fűtési rendszert is válasszuk, illetve bármelyik is áll rendelkezésre, a korszerű fűtéscső hálózat, radiátorok és padlófűtési hálózat megtervezése és telepítése a fűtésszerelő feladata. A hosszú élettartamú és hatékonyan működő fűtés rendszer csak és kizárólag minőségi anyagok felhasználásával, szakszerű csőkötések elkészítésével, és természetesen a folyamatos karbantartás megléte mellett érhető el.

A kép egy kétszintes családi ház központi fűtési rendszerét ábrázolja. A házban radiátoros fűtés, és padlófűtés rendszer is ki lett építve.
A központi fűtés rendszerek összetett elemei az épületeknek. A fűtéscsöveket az épület minden helyiségébe el kell vezetni.

A központi fűtés rendszerek összetett elemei az épületeknek. A fűtéscsöveket az épület minden helyiségébe el kell vezetni. Fűtéscső hálózat kialakítása: Épületgépészeti szempontból nem csupán a hőtermelő készüléket kell figyelembe venni. A fűtési rendszer hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a fűtéscső hálózat is. A fűtés csövek kötik össze a hőtermelő készüléket a radiátorokkal. Ez azt jelenti, hogy a felmelegített vizet a fűtéscsövek (fűtés előremenő cső) juttatják el a radiátorokhoz, illetve a vissza hűlt vizet (fűtési visszatérő cső) visszavezetik a hőtermelő készülékhez. Tehát kulcs fontosságú szerepük van a gazdaságos fűtés kialakításában függetlenül attól, hogy a központi hőtermelő milyen energia hordozót használ. Hatalmas fejlődésen mentek keresztül a fűtéscsövek is. A modern többrétegű műanyag fűtéscsövek, a szénacél és rézcsövek alkalmazásával nem csak gazdaságos, de tartós és korróziómentes kialakítás érhető el. A felmelegített víz szállításának a hatékonyságát a fűtéscsövek speciális szigetelésével még tovább lehet fokozni.